Binnen en buiten

Onze school, opgericht in 1890, ligt in Waarder, een mooi dorp in Zuid-Holland (gemeente Bodegraven-Reeuwijk), dichtbij de grens met de provincie Utrecht. Onze leerlingen zijn afkomstig uit de wijk waarin de school ligt en uit Driebruggen, Nieuwerbrug en omgeving. De school is makkelijk te bereiken vanaf de A12. We hebben circa 125 leerlingen die verdeeld zijn over vijf groepen. 

Gebouw

Onze school zit in een prachtig multifunctioneel gebouw middenin het dorp. We hebben de beschikking over zeven leslokalen en een speellokaal voor groep 1/2. Vanwege de ruime gangen is de school goed rolstoeltoegankelijk en er is een mindervaliden-toilet. Naast onze school zijn ook de bibliotheek, peuterspeelzaal de Woelwaters en de BSO van Kindercentrum Waarder gevestigd in het gebouw. 

Gymzaal

De groepen 1 en 2 krijgen bewegingsonderwijs in het speellokaal ins ons gebouw. De groepen 3 tot en met 8 krijgen bewegingsonderijs in sporthal Custwijc te Driebruggen. De kinderen worden per bus vervoerd naar deze sporthal. 

Schoolplein

Er is een kleuterplein voor groep 1 en 2 en een groot schoolplein voor groep 3 tot en met 8. Deze pleinen zijn voorzien van mooie speeltoestellen.

Fietsenstalling

Op het schoolplein is een deel naast de ingang bestemd om de fietsen te stallen.

ICT

In alle leslokalen zijn digiborden aanwezig. Vanaf groep 4 werken de kinderen deels op tablets en chromebooks. Daarnaast zijn er extra Ipads en Chromebooks aanwezig om informatie op te zoeken of ondersteuning te bieden. In het schooljaar 2021-2022 wordt er een visie op ICT opgesteld.