Kernwaarden

Als eerste zijn wij als school verbonden met de Bijbel. We zien de Bijbel als richtlijn voor ons handelen in de klas. Ten tweede staat verbondenheid voor de relatie met elkaar. Verbonden als leerkracht naar leerling, maar ook tussen en met ouders. Als laatste zijn we ook verbonden met de omgeving/het dorp. We vinden het belangrijk dat ieder kind, die de school verlaat, op bezoek is geweest bij kenmerkende bezienswaardigheden uit Waarder of in de regio. 

Onderwijs blijft steeds in beweging en moet altijd kunnen inspelen op veranderingen. De ontwikkeling van uw kind vinden wij van cruciaal belang. Wij begeleiden uw kind graag hierin. Maar niet alleen uw kind, ook de school moet zich blijven ontwikkelen. 

Wij hebben een sterke relatie met de inwoners, de bedrijven en de kerken uit het dorp. We werken veel met hen samen. We leren van elkaar door samen te werken in een prettige en vriendschappelijke sfeer. Maar ook samenwerking op school tussen leerlingen, leerling en leerkracht, leerkracht en ouders is een belangrijk speerpunt. 

Tot slot is verantwoordelijkheid een belangrijke kernwaarde. We vinden het belangrijk dat kinderen leren om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen gedrag, voor hun ontwikkeling en voor hun omgeving. Als leerkrachten helpen we de leerlingen hierbij en geven de leerlingen het vertrouwen om hier steeds verder in te ontwikkelen.