School en omgeving

Zendingsgeld

Elke maandagmorgen is zendingsmorgen. In alle groepen wordt het zendingsgeld opgehaald. We sparen voor ons adoptiekind. 
Daarnaast kiezen we jaarlijks een zogenoemd groot project, waar we extra aandacht aan geven. En natuurlijk springen we regelmatig in op actuele nood.

Omgevingsonderwijs

Als school hebben wij een tweejarige cyclus ontwikkeld voor omgevingsonderwijs. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle leerlingen kennismaken met belangrijke en/of historische gebouwen in de omgeving van Waarder en Nederland. 

Excursies

Regelmatig nemen de leerlingen van onze school deel aan excursies georganiseerd door de Milieudienst Midden Holland te Gouda. De leerlingen van groep 1 en 2 bezoeken soms de kinderboerderij. Voor groep 1 tot en met 8 vinden ook excursies plaats die georganiseerd worden door het Natuureducatiecentrum De Watersnip te Reeuwijk. De leerlingen maken onder begeleiding nader kennis met allerlei aspecten van de natuur.

Oorlogsmonument

Onze school heeft het oorlogsmonument voor de verzetsheld Hendrik Verhoog op de begraafplaats in Waarder geadopteerd. Dit houdt in dat we met de kinderen van groep 8 het monument schoonmaken en tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een krans leggen bij het monument.

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Hierdoor hopen we dat kinderen meer verkeersinzicht krijgen in de verkeerssituaties in en rond het dorp. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de klas tot speelse oefeningen in de praktijk. Wij hebben het schoolveiligheidslabel van SCHOOL op SEEF mogen ontvangen omdat we actief werken aan de verkeersveiligheid op en rondom de school.