Techniek en Kunst & Cultuur

Techniek

De kinderen van alle groepen krijgen technieklessen. Hiervoor gebruiken we de Techniektorens. Dit is een complete methode met veel materialen, die kinderen uitdaagt technische problemen op te lossen. Zo zijn er lessen over fietsbanden, de werking van stroom, en het maken van een sterke constructie.

Kunst en cultuur

Creativiteit staat ook regelmatig centraal in de klas. Met behulp van het KunstKabinet krijgen de kinderen door de jaren heen veel uitleg over allerlei verschillende stromingen in de kunstgeschiedenis en leren en passant diverse technieken, zoals boetseren, schilderen en tekenen met diverse materialen.

Crea-ochtenden

Vier keer per jaar wordt een zogenoemde crea-ochtend gehouden. Dit zijn blokken van twee lessen. Op deze ochtend komen speciale onderwerpen aan de orde zoals vilten, koken, wenskaarten maken, origami, scrappen en muziek maken. Met de hulp van ouders worden kinderen in kleine groepjes begeleid.

Muziek

In elke groep wordt aandacht besteed aan muziek. Zaken als zang, ritme en verschillende instrumenten komen aan bod. Tijdens de crea-ochtenden zetten we hier ook een vakleerkracht van Het Klooster uit Woerden voor in.